Visst är det mycket att göra till julen och många saker som ska hinnas med, men är det något som jag aldrig fuskar med så är det sillen. För har man en gång gjort sin egna sill så är inte den köpa lika god längre! Den här senapssillen vispar du ihop på 10 minuter, och den blir cirka tusen gånger godare än köpt ;) Jag gör min senapssill med lite apelsin i, men det är bara att utesluta om du inte tycker om det. Jag tycker att det ger en fin ton och ännu mer god smak! Senapssill, 1 burk 1 paket 5-minuterssill 0,5 dl grovkornig senap (eller annan favoritsenap!) 1,5 msk honung 1 msk rödvinsvinäger 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 dl neutral matolja rivet skal av 1/2 apelsin (Går att utesluta) 1 knippe färsk dill Gör så här: 1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort, torka av fisken med hushållpapper. 2. Vispa samman senap, honung, rödvinsvinäger, kryddor och apelsinskal i en skål. 3. Tillsätt olja i en tunn, fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills all olja är invispad och du har en slät senapssås. 4. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen. Låt med fördel stå över en natt eller två. 5. Finhacka färsk dill och blanda med senapssillen vid servering. Senapssill är ju ett måste på julbordet, men vi brukar faktsikt ta oss en sillunch lite då och då bara för att det är så himla gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika En annan sill som jag bara måste ha är Karins julsill. Namnet är Karins julsill, men det går ju bra att kalla den bara Karins sill så kan man äta en precis när man vill ;) Receptet hittar du här: Karins julsill