Detta är vad det blev med mitt hasselnötssmör denna gång. Underbara skit-i-kläm med nötkräm i mitten :) Jag gjorde även lite mindre singlar också, då med lite nötkräm på toppen. Verkligen en supergod nötkaka till nötälskaren! Receptet på hasselnötssmöret hittar du här: Hasselnötssmör. Det finns även att köpa på affären om du skulle vilja ha en genväg ;) Ingredienser till 40 enkla, eller 20 dubbla. 1 dl hasselnötssmör 1 dl socker 1 ägg 1 äggula 1 msk vatten 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 äggvita till pensling Garnering 1 burk nötkräm (jag använde den klassiska nötkrämen) Hasselnötter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rör ihop hasselnötssmör och socker, tillsätt ägg, äggula och vatten. 3. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt detta och blanda ihop till en deg. 4. Forma degen till en rulle och skär kakorna med en vass kniv. 5. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvita. 6. Grädda kakorna i 10-12 minuter. 7. Låt kakorna svalna, dekorera med lite hela hasselnötter och nötkräm :) Kakorna var ljuvligt goda. Det rostade hasselnötssmöret gjorde att smaken av hasselnötterna framhävdes ordentligt! Hasselnötssmör är plättlätt att göra, och det går såklart att göra på alla sortera nötter!