Som bakbloggare blir det ofta att man ska komma på bakverk med mer saker, rinnande fyllning och extra allt!! Men på riktigt, hur gott är det inte med en helt vanlig slät bulle! Som när man bakar bullar till semlor, då spar jag alltid några extra och äter de precis som de är :) Här är ett lite annorlunda recept på vaniljbullar som jag gör med äkta vaniljstång. Släta vaniljbullar, 40st 1 vaniljstång 5 dl mjölk 50 g jäst 2 dl socker 1 tsk salt 150 g rumsvarmt smör 13-14 dl vetemjöl Pensling: 25 g smält smör 2 dl strösocker Gör så här: 1. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg både frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm upp tills det nästan kokar och dra av från plattan. Låt blandningen svalna ner till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll över vaniljmjölken och rör tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt socker, salt, smöret och nästan allt mjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Degen ska precis lossna från kanten av bunken, då är den som bäst och bullarna blir inte torra. 4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30-45 minuter. 5. Knåda degen lätt och dela den i 40 lika stora delar. Rulla varje del till en slät rund bulle. 6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter. 7. Baka bullarna på 225 grader i 7-8 minuter. 8. Låt dem svalna, pensla sedan med smält smör och strö socker ovanpå. TIPS: Ska du inte servera dem direkt, frys in bullarna och pensla och strö på socker precis innan, då håller de sig mycket finare. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en annan variant av just det här receptet så kan du göra dem till Socker-S, här hittar du receptet där jag gjorde dessa: Socker-S Här hittar du alla mina recept på bullar, allt ifrån släta till mer annorlunda bullar! Fredriks sötebröd