Enkla och roliga små äppelpajer som blir makalöst goda! De här är goda precis som de är, eller med lite glass eller vaniljsås! Det är lite som en variant av tarte tatin, fast i portionsform! Små äppelpajer, 6 st 3 st äpplen 1 pkt färdig färsk smördeg 1 dl strösocker 25 g smör 1 tsk kanel 2 msk rårörsocker 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och dela äpplena. Skär snitt genom halva äpplet på ovansidan. 2. Smält sockret sakta i torr stekpanna tills det är helt smält, var försiktig så det inte bränns. 3. Tillsätt smöret i stekpannan och smält ihop till en karamell. Lägg i äppelhalvorna och stek på medelvärme på båda sidorna ca 5 minuter per sida till äpplet börjar att bli lite mjukt. 4. Skär smördegen i 6 lika stora kvadrater. Lägg en äppelhalva med snittade sidan uppåt. Vik in kanterna och tryck till med en gaffel så att de inte åker upp när du bakar dem. 5. Ringla över lite karamell och strö över lite kanel och rårörsocker över äpplet och pensla smördegen med uppvispat ägg. 6. Baka mitt i ugnen 15-20 minuter tills smördegen har fått fin färg. 7. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass! De här var väldigt roliga att göra, och de var verkligen supergoda att äta precis som de var! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika För fler goda pajer, kika in här: Fredriks pajer