Här är det perfekta och enkla tipset på små pajer! Perfekt till en buffé eller som en enkel förrätt. Jag fyllde mina med spenat, lök och västerbottenost, smaker som enligt mig aldrig kan gå fel :) Det bästa är att göra pajerna i muffinsformar! Jag gjorde pajerna på färdig smördeg på rulle som man köper i kyldisken. jag tycker den är riktigt bra och enkel att använda. Självklart går det bra att göra egen smördeg, det är bara att det tar evinnerlig tid :) Små pajer på smördeg 1 msk smör 1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären) 1 gul lök 70 g färsk bladspenat 3 ägg 0,5 dl mjölk eller grädde 75 g riven Västerbottenost 1 krm svartpeppar 2 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformen med smör. 2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen. 3. Fräs löken i lite smör eller olja i en kastrull tills den blir mjuk. tillsätt spenaten och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan. 4. Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, peppar och salt. Blanda i spenat och lök. 5. Fyll formarna upp till 3/4 med fyllning. 6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg. Jag använde en kakstans när jag skar ut pajbotten, men det går alldeles utmärkt att använda ett upp och nedvänt dryckesglas! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du göra en glutenfri variant så kan du göra på samma sätt som den här broccolipajen utan pajskal. Fungerar även den utmärkt att göra i muffinsformar! Receptet hittar du här: Broccolipaj utan pajskal Hoppas du blir sugen att testa de här små pajerna! De går enkelt att variera med olika sorters grönsaker och ost!