Jag har varit sugen på att göra en smörgåstårta så länge! Så nu har jag gjort den här lyxiga smörgåstårtan med lax och räkor till er! Jag har faktiskt gjort en hel del smörgåstårtor under mina dagar :) När jag gick på gymnasiet så hade jag och tre kompisar ett UF-företag där vi gjorde smörgåstårtor. Vi sålde dem på tok för billigt, och det tog galet lång tid, men det var roligt! Den här smörgåstårtan har jag fyllt med mina favoriter = lax och räkor. Jag tycker att det är så gott! Man kan antingen baka t.ex Hönökakor och använda, eller så köper man runda brödkakor av typen hönö/polar eller ett annat bröd som man gillar. Ingredienser till en Smörgåstårta för 8 portioner 3 stycken runda brödkakor Räk och romröra 200 g skalade räkor 2 dl créme fraîche 0,5 dl majonäs 1 burk a 80 g stenbitsrom 2 msk hackad färsk dill Laxröra 2 dl créme fraîche 2 msk gräslök 200 g varmrökt lax salt och peppar efter smak Topping 200 g cream cheese 2-3 msk färska örter 600 g oskalade räkor 100 g kallrökt lax Bladspenat 3 kokta ägg 4 rädisor Dill Citron Gurkört Gör så här: 1. Blanda créme fraîche, majonäs, stenbitsrom och dill i en skål. Grovhacka räkorna och blanda ner i röran. Om du använder skalade räkor på burk, se till att krama ur vätskan ur räkorna först. 2. Skär laxen i mindre bitar och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg en brödkaka på ett stort fat. fördela laxröran över hela. 4. Lägg en till brödkaka och fördela räk och romröran över hela. 5. Lägg på sista brödkakan. Finhacka örterna och blanda med cream cheese och bred på ovansidan. 6. Skala räkorna, skär äggen i klyftor. Dela laxen på längden och rulla ihop till små rosor. Dekorera efter tycke och smak. Det går utmärkt att lägga till/ta bort det du inte tycker om och göra denna tårta till din egen! Blommorna jag använde är gurkört som går utmärkt att äta, och de är ju så fina! Hoppas du blir sugen att testa denna! Vill du ha lite inspiration till andra tårtor jag gjort så hittar du dem här: Fredriks tårtor