En klassisk smulpaj med havregryn är alltid rätt! Idag blev det en rejäl blåbärspaj med smultäcke, tillsammans med lite vaniljglass så är det här bland det bästa jag vet! Det går utmärkt att byta ut blåbär mot hallon, vinbär eller något annat gott bär. Jag brukar även göra blåbärspaj med knäckigt täcke som är otroligt gott. receptet på det hittar du här: Knäckig blåbärspaj Smulpaj med havregryn, 6 portioner 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 0,5 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g smör Fylllning: 450 gram blåbär 0,5 dl socker 1 msk maizenastärkelse  Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. 3. Rör ihop blåbär, strösocker och maizenastärkelse. Fyll en pajform på cirka 26 cm i diameter med bären och fördela smultäcket över bären. 4. Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills pajen börjar få färg. 5. Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås. (Recept på hemgjord vaniljsås hittar du här: Vaniljsås Det går bra att använda både färska och frysta blåbär. Jag använde frysta till de här pajen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha massor av goda tips på pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer