Detta recept har jag velat testa länge! Snittar med ett täcke av maräng som är smaksatt med pekannötter och kardemumma :) Ni hör ju hur gott det låter!! Kakorna blev precis som jag ville, ljuvligt möra och en härlig smak av pekan och nystött kardemumma. En ny favorit till kakbuffén som är lite annorlunda och rolig! Deg 2,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 100 gram smör 1 st äggula Maräng 1 st äggvita 0,5 dl strösocker 0,5 dl finhackade pekannötter 1 tsk nystött kardemumma Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke, tillsätt smöret i tärningar och arbeta med fingertopparna tills det är välblandat. 3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Dela degen i två delar och kavla ut två längder i en långpanna. 5. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. 6. Blanda de hackade pekannötterna med kardemumman och vänd ner det i marängsmeten. 7. Bred ut smeten på längderna. 4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Skär i snedda bitar direkt de kommer ur ugnen. [caption id="attachment_13199" align="alignnone" width="980"] Jag hade slut på kardemummakärnor hemma, men jag har alltid en påse med hela kapslar vid dess tillfällen! (Ok, jag erkänner... det är lite väl nördigt, men jag älskar ju kardemumma!)[/caption] [caption id="attachment_13201" align="alignnone" width="682"] Bred på marängen jämnt över kakan. Kom ihåg att smaka på slickepotten, otroligt god maräng! :)[/caption] Nästa gång du ska ha kalas hemma så är mitt tips att testa dessa! Du kan variera smaken på marängen med olika nötter eller andra kryddor också. En rolig och enkel småkaka!