Här är receptet på de snöägg jag gjorde i programmet. Snöägg är kokt maräng, eller snarare sjuden skulle man kunna säga. Ju längre vi kom i programmet, desto svårare recept ville jag göra. Snöägg är en klassisk dessert som vanligtvis enbart serveras med vaniljsås. 6 portioner Ingredienser Snöägg 225 g äggvita 275 g socker 0,5 st vaniljstång Mandelbotten 75 g mandel 90 g florsocker 80 g äggvitor Lavendelkräm 2 st äggulor 2 msk lavendelsocker 0,5 st vaniljstång, fröna av 2 dl vispgrädde Karamellsås 200 g socker 50 g vatten Gör så här Snöägg 1. Vispa upp äggvitorna, blanda fröna från vaniljstången med sockret. Tillsätt lite av sockret i taget och vispa tills det är en fast marängsmet. 2. Koka upp vatten i en kastrull och ha i lite mjölk så det blir vitt. Stoppa i en termometer och värm till en temperatur på 90 grader. Det får inte koka! Skeda upp ca ½ dl av marängsmeten och lägg i det varma vattnet. Låt ligga i ca 3-4 minuter och vänd sedan på "äggen". 3. Håva upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper för att fånga upp extra vatten. Mandelbotten 4. Skålla mandeln och torka/rosta den i en varm stekpanna. Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda det med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner mandel/florsocker till en fast smet. 5. Fördela hela smeten jämt i en fyrkant ca 10 x 15cm på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Vänd på kakan på ett annat bakplåtspapper och dra försiktigt av det som det var bakat på. Lavendelkräm 6. Blanda äggulor, lavendelsocker och vaniljsocker. Vispa detta pösigt. Vispa grädden i en annan skål och blanda därefter ihop det med äggsmeten till en tjock kräm. Karamellsås 7. Koka sockret i vatten. Låt koka till guldgul färg. Montering 8. Skär fyrkanter ca 5 x 5 cm av mandelbotten. Lägg två snöägg snyggt ovanpå och ringla lite karamell på dem. Servera med lavendelkräm. Veronica Smedh, Tilde De Paula och jag! Otroligt roligt att få komma till semifinal!!