Idag fick jag total bakabstinens och ville baka något härligt. Snön lyser fortfarande med sin frånvaro så jag tänkte direkt på några snökakor! Snökakor smakar ljuvligt gott av choklad, kardemumma och vanilj. Den krackelerade utan är för att man rullar dem i socker och florsocker. Om ni inte testat så är detta verkligen en rolig kaka att bjuda på. Ingredienser till 20 st. 100 g mörk choklad 60 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl farinsocker 1 ägg 1/2 tsk vaniljsocker, eller några drag av vaniljkvarn 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor, eller malen kardemumma 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 1/4 dl mjölk Strösocker och florsocker till garnering 1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna 2. Vispa farinsocker och smör, knäck i ägget och blanda väl. 3. Tillsätt vanilj, kardemumma och det smälta chokladen och blanda ihop. 4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål. 5. Rör ner mjölblandningen samt mjölken i smörblandningen, degen kommer att vara ganska lös. 6. Forma en rulle av degen och plasta in den, låt vila i kylen 1-2 timmar. 7. Ta ut rullen och dela i 20 delar, rulla till bollar som du plattar till lite lätt. Rulla sedan bollarna först i strösocker, sedan i florsocker och lägg på bakplåtspapper på en plåt. 8. Grädda i 175 grader ca 14 minuter tills ytan krackelerar.