En saftig sockerkaka med blåbär, enkelt och gott, precis som det ska vara! Det känns lite extra lyxigt när man har plockat bären själv här i Hoforsskogarna! Jag använde frysta bär, men det går utmärkt att använda färska såklart. Tiden i ugnen varierar mycket beroende på vilken form man använder och hur varm din ugn är. Det varierar ofta +/-10 grader på ugnarna. Känn med en stick på kakan när 2/3 av tiden gått, då riskerar man inte att sockerkakan sjunker ihop. Sockerkaka med blåbär 100 g smör 3 st ägg 2 dl socker 1 dl mjölk 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 dl blåbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform. 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 3. Tillsätt mjölken och blanda ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. 4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. 5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat. Jag älskar verkligen mjuka kakor och gör det väldigt ofta. Jag har gjort över 100 recept och du hittar alla här: Fredriks mjuka kakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika