Ibland vill man bara göra något enkelt till fikat, och jag tycker att en enkel sockerkaka kan vara precis hur gott som helst! Här är en citronkaka jag gjorde med mycket citronsmak som passar perfekt att göra när man får besök (Eller om man bara vill ha en riktigt god skiva sockerkaka alldeles själv :) ) Jag gjorde glasyren med florsocker och nypressad citron, alltså, älskar du citron så kommer du älska denna kaka! Den är fullsmockad med smak! Ingredienser till en Citronkaka 4 ägg 3 dl socker 75 g smör 1 dl nypressad citonjuice 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver skal av 1 citron Glasyr: 2 dl florsocker 1-2 msk citronjuice Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform på ca 2 liter. 2. Vispa ägg, socker och citronskal riktigt pösigt. 3. Smält smöret och ha citronjuicen i kastrullen, blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. 4. Blanda i smör och mjölblandningen i äggvispet. Vispa till en jämn smet. 5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen! 6. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. 7. Banda florsocker med nypressad citronjuice och ringla över kakan. Som ni säkert märkt så är jag väldigt förtjust i mjuka kakor, så kika in här så kommer ni hitta en mängd varianter man kan testa! Fredriks Mjuka Kakor Det är verkligen så otroligt gott med en skiva citronkaka och en kopp kaffe till fikat!