Dags för en riktig smakbomb! Denna mjuka kaka är saftig, frisk och fräsch av citron och lime. Försökte stoppa i så mycket smak som jag bara kunde för ibland när någon säger att det är en citronkaka kan jag bli lite besviken! Jag vill gärna ha en riktig käftsmäll i munnen när jag äter, och denna var toppen :) Formen är från Nordic Ware, och jag har fått möjlighet att testa lite produkter från dem vilket är superkul! Jag har haft sådana här formar tidigare också och det är faktiskt skillnad på formar och formar. Rejäla aluminiumformar som fördelar värmen så bra att jag har dragit ner alla mina recept med 10 minuter i ugnen när jag använder formarna. Ingredienser 4 ägg 3 dl socker 1/2 tsk vaniljpulver 75 g smör 1 dl citron och limejuice, nypressad. 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver skal av 1 citron och 1 lime, enbart det yttersta. Glasyr: 2 dl florsocker 1-2 msk citronjuice Lite citron/limeskal som garnering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform noga. 2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citron/limeskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt. 3. Blanda mjöl och bakpulver 4. Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. 5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen! Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Rör ihop glasyren och ringla över kakan. [caption id="attachment_10899" align="alignnone" width="980"] Formarna har verkligen häftiga mönster! Just denna heter Stained Glass Bundt.[/caption] [caption id="attachment_10900" align="alignnone" width="980"] Kakan innan jag hade på glasyren, den är nästan snygast utan, men det blev så gott med den sötsyrliga glasyren så det var det värt :)[/caption]