Alltså, denna sockerkaka med citron... med glasyren inuti! Jag vågar faktiskt lova dig att det här är den saftigaste av alla sockerkakor som du någonsin ätit! Förutom att den är saftig så är den makalöst god med mycket smak av citron! Lite längre ner ser du ett litet klipp när jag har i glasyren, så smidigt och enkelt! Mjuka kakor är ju en av mina favoriter, vill du ha tips på massor av goda muka kakor så hittar du dem här: Mjuka kakor Sockerkaka med citron, 10 bitar 250 g smör 4 ägg 3 dl strösocker Skal av en citron 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 dl mjölk Glasyr: 0,5 dl citronjuice 2 dl florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på 2 liter. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Vispa ägg och socker luftigt tillsammans med skalet av en citron. 4. Blanda mjöl och bakpulver. 5. Blanda ner smör, vetemjölsblandningen och mjölken i äggvispet till en slät smet. 6. Fyll formen och grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr. 7. Låt kakan stå 5 minuter. Stick små hål runt hela kakan. 8. Blanda citronjuice och florsocker till en löst rinnande glasyr. 9. Häll glasyren i hålen och låt kakan stå 5 minuter så att det hinner sjunka in ordentligt. 10. Stjälp upp kakan på ett fat och pudra eventuellt över lite florsocker. Här är ett litet klipp när jag har i glasyren: [embed]https://youtu.be/LQyKyb_kTZE[/embed] För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du denna kaka så gillar du säkerligen den här kaffekakan med glöasyr som sjunker in i kakan! Receptet hittar du här: Kaffekaka Den fina formen jag använde till kakan kommer ifrån Nordic ware och finns bland annat på Royal design här: Sockerkaksform (Annonslänk) De är rätt dyra, men de håller i princip för alltid och ger superbra resultat vid just mjuka kakor!