Som ni vet älskar jag bullar i alla dess former! :) Idag blir det solbullar fyllda med en hemkokt vaniljkräm som jag smaksatte med lite citron. När man ändå bakar bullar så tycker jag att man ska testa att koka sin egen vaniljkräm istället för den köpta pulverpåsen eller färdiga i tetrapack. För mig är smaken som natt och dag. Ingredienser till 24 bullar Vetedeg 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 tsk salt 1 tsk kardemumma 1,5 dl socker 13-14 dl vetemjöl Vaniljkräm med citron 2,5 dl mjölk 1/2 st vaniljstång 3 st äggulor 3/4 dl strösocker 2 msk maizena 25 g smör Skal från 1/2 citron Topping 50 g smör 1 1/2 dl strösocker Gör så här: 1. Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarm ca 35 grader/fingervarmt. 2. Rör ut jästen med vätskan i en bunke, tillsätt salt, kardemumma och socker. 3. Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig lös deg, som inte ska klibba. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 4. Förbered vaniljkrämen - Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter. 5. Vispa äggulor, strösockret, citronskal och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. 6. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter. 7. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna. 8. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål. 10. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna. 11. Vid servering, smält smöret och pensla bullarna, rulla sedan i socker. Om du vill frysa in bullarna, gör det innan du penslar dem med smör och socker. Sedan när du tinar upp dem och penslar dem så kommer de att bli som nybakta!