När jag smakade på denna så sa jag verkligen: OJ! Gu så saftig den blev! Jag var lite sådär småskeptisk när jag skulle testa en stekpannekaka, att den kanske skulle kunna bli lite torr, men den här blev verkligen supersaftig och så god smak av saffran! Toppat med pärlsocker och mandel så blev ju det här en riktigt lyxig och god stekpannekaka med saffran! Stekpannekaka med saffran, 10 bitar 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bikarbonatr 0,5 g saffran 75 g smör 2,5 dl filmjölk Pärlsocker Hyvlad mandel Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en stekpanna på cirka 22 cm i diameter. 2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Tärna ner smöret och finfördela det med fingertopparna. 3. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop till en slät smet. 4. Fyll stekpannan med smeten och strö över pärlsocker och hyvlad mandel. 5. Baka i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ut torr. Har du ingen stekpanna att baka i så går det såklart bra att baka i en springform i samma storlek. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor