Idag bjuds det på en kaka som ger uttrycket extra allt en ny innebörd! :) Massor av smak, saftig som bara den, och med sticky fudge ovanpå gör ju detta till en riktig höjdare. När kakan stod i ugnen så hoppade jag nästa omkring av iver på att få smaka eftersom det doftade SÅ gott! Sticky Fudge är alltså dulce de leche. Jag hade på den när kakan var lite ljummen så att det rann ner lite sådär härligt. Detta är en kaka som jag lätt skulle bjuda på både som fika och som dessert efter en middag! Jag använde mig av mörkt muscovadosocker för att få en lite djupare och "mörkare" smak. Det går utmärkt att byta ut det mot vanligt socker om du vill. Ingredienser: 200 g smör - rumsvarmt 2,5 dl mörkt muskovadosocker 3 st ägg 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 6 dl vetemjöl 2 dl gräddfil Hasselnöts och kanelblandning 2 dl hasselnötter 1 msk kanel 1 dl strösocker Garnering Hasselnötter 1-2 dl Dulce de leche – Karamelliserad mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Mixa ihop socker, hasselnötter och kanel. Ställ åt sidan. 3. Smörj och bröa en form som rymmer ca 2 liter. 4. Vispa smör och muskovadosocker fluffigt, tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning. 5. Blanda bakpulver, vaniljpulver och mjöl i en skål. 6. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med gräddfilen och rör till en jämn smet. 7. Vänd ner hasselnötsblandningen i smeten lite slarvigt så att den blir melerad. 8. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka att kakan är klar innan du tar ut den. 9. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps ut. 10. Ringla dulce de leche över kakan och garnera med lite extra hasselnötter. Äts med fördel ljummen! Du hänger väl med på Facebook och Instagram? Där bjuds det på lite extra bilder och alltid direktlänkar på alla recept på Faceebook! Facebook: Fredriks Fika Instagram: @fredriksfika