Ni som följer mig här vet ju att jag är lite smått galen i blåbär och havtorn :) Det är lite från ena dagen till den andra, men idag var jag sugen på sådana där riktigt rejäla blåbärsmuffins som man kan få i USA! Jag använder olja i smeten istället för smör, det gör att muffinsen håller sig lite saftigare lite längre. Ingredienser 10 stora muffins 6 dl vetemjöl 2 dl socker 4 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 2 krm salt 2 ägg 3 dl mjölk 1 dl olja 2-3 dl blåbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Blanda mjölk, ägg och olja i en annan skål och vispa ca 1 minut 4. Blanda med de torra ingredienserna tills välblandat 5. Blanda ner blåbären i smeten. Antingen färska eller frysta, om de är frysta så ska de inte tinas upp innan, då blir det bara en blå/lila röra :) 6. Fyll formarna till lite mer än hälften och grädda 20-25 minuter.