Sverigekakan! De här passar perfekt till att fira det mesta :) Nationaldagen, midsommar eller varför inte till OS eller VM! Möra småkakor med en fin smak av vanilj. Ingredienser 200 g rumsvarmt smör 4,5 dl vetemjöl 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Blå och gul matfärg Gör så här: 1. Blanda smör, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en skål och knåda tills det är en fast deg. 2. Dela degen ca 70/30 i separata bunkar och knåda in färgen tills du har den färg du vill ha. 3. Kavla ut en lång rektangel av gul deg, på den lägger du 1/4 av den blå degen längs med ena sidan, sedan en remsa gul deg, och 1/4 till av den blå degen. Vänd på installationen och gör samma sak igen. (Se bild så kanske det blir mer tydligt.) 4. När alla delar är på plats, tryck ihop delarna lite lätt för att undvika luftbubblor. 5. Plasta degen och ställ i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 6. Skär centimetertjocka skivor och lägg på bakplåtspapper och baka kakorna i 6-8 minuter. Lite småpilligt att få till, tänkte först att jag skulle kyla degen, men det gick bra att göra flaggan direkt. Det är dessa färger jag använder, ger mycket färg och det behövs bara lite. Kakorna innan de åkte in i ugnen.