Tacopiroger, alltså, varför har jag inte gjort sådan här tidigare! Nu kan man äta tacos med nästan kladdfritt resultat :) Perfekt till fredagsmyset, eller att baka upp ett helt gäng och ha i frysen så har du en lättare lunch eller mellanmål när du blir sugen på något gott! Servera gärna med lite sallad, eller varför inte lite god guacamole! Jag har världens godaste recept på guacamole! (tycker jag själv ;) ) Receptet på det hittar du här: Guacamole Ingredienser till 20 stycken Tacopiroger Deg: 25 g jäst 4 dl fingervarmt vatten 1 dl olivolja 11 dl vetemjöl 1 tsk salt Fyllning: 400 g köttfärs eller quorn om du vill göra dessa vegetariska. 1 påse tacokryddor 1 liten burk majs 1 paprika 200 g riven ost 1 burk tacosås +1 ägg till pensling Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. 2. Blanda i vatten och olja och rör tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en fast deg. 4. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. 5. Medan degen jäser: stek köttfärsen med kryddorna enligt anvisning. 6. Finhacka paprikan och tillsätt den i köttfärsen tillsammans med majsen och låt steka ett par minuter. 7. Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rund platta på ca 15 cm i diameter. 8. Lägg ett par matskedar fyllning på varje platta. Sedan hade jag på en tesked tacosås och lite riven ost. 9. Vik ihop degen som en Calzone och tryck fast kanterna med en gaffel. 10. Lägg pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 11. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg. Tänk på att inte fylla pirogerna för mycket, då blir det svårt att få ihop dem efteråt. Har man lite deg över så kan man ju alltid leka lite :) Hoppas du blir sugen att testa dessa tacopiroger! Blir du nyfiken på fler middagstips från mig så hittar du flera här: Fredriks Middagstips