Det finns så mycket roligt att testa med bakning, och det kommer nya trender hela tiden. Denna gång testade jag marängsmörkräm, som är en varmvispad maräng som man avslutar med rumsvarmt smör och någon smaksättning. Det var gott, men nästa gång så kommer jag nog bara ta vanlig grädde med lite vanilj. Tårtbotten med citron Jag använde mig av "tre lika" som jag hört mycket om. Ta tre glas, kläck i äggen i det första glaset. I nästa glas fyller du upp med socker så det blir lika mycket som äggen. I det tredje glaset har du i 50/50 med potatismjöl och vetemjöl. Sedan har du 0,5 tsk bakpulver per ägg som du blandar med mjölerna. Vispa ägg och socker tills riktigt pösigt, sikta i mjöl och rör om ordentligt. Sedan smaksatte jag med skalet av en citron. Baka i en smord och brödad form i 175 grader ca 25-30 minuter. Marängsmörkräm med fläder 120 gram äggvita 240 gram strösocker 200 gram smör (rumstempererat) ca 2-4 msk koncentrerad flädersaft Gör så här: 1. Häll äggvita och strösocker i en helt torr och ren skål som tål värme. 2. Fyll en kastrull med vatten och ställ på plattan och koka upp, Ställ skålen vattenbadet. 3. Vispa äggvita och socker med elvisp tills tills smeten är 65 grader 4. Ta av smeten från plattan och fortsätt sedan vispa tills den är kall. Det tar ca 10-15 minuter. 5. Vispa sedan ner smöret, ta lite i taget. Det är viktigt att smöret är rumsvarmt så att det lätt blandas med marängsmeten. 6. När allt smör är tillsatt så smaksätter du krämen med flädersaften