Utmaning nummer två blev Tarte Tatin, jag blev så jäkla glad att det var någonting som jag visste vad det var! Veckan innan när det var Oscar den II:s tårta så var jag helt säker på att de skulle säga något riktigt konstigt som jag inte hört talas om igen. Anledningen varför jag visste vad en tarte Tatin var att min kompis Jens bjöd på det en gång när vi hade middag! Sen när bedömningen kom och att min var "bäst av alla" som Johan Sörberg sa, då blev det HAPPY DANCE!! Blixtsmördeg250 g vetemjöl 250 g smör, kallt i bitar 100 g vatten 20 g äggula 5 g salt 5 g citronsaft, färskpressad Fyllningäpplen råsocker citronsaft, färskpressad smör Blixtsmördeg1. Blanda vetemjöl, salt, smör så att det börjar gå ihop 2. Tillsätt vatten, äggula och citronsaft. 3. Arbeta degen så att den precis går ihop (lite smörklumpar är bara bra) plasta in degen och låt vila i kyl ca 10-20 minuter. 4. Kavla ut degen och vik ihop den i treslag två gånger. Plasta och låt vila ytterligare 10-20 minuter Fyllning5.Skala och kärna ur äpplena, dela i 4 delar eller halvor 6. Smält socker, citronsaft och smör till ljus karamell i en stekpanna med eldfast handtag. 7. Lägg i äpplena och låt dem karamelliseras runt om ca 8-12 min. 8. Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock, skär till den ett par cm större än stekpannan. 9. Lägg degen som ett lock över äpplena och vik ner kanten. 10. Grädda i 180 grader 20-30 min. 11. Vänd upp pajen upp-och-ner på ett fat och servera gärna med vaniljglass.