Det här är en av de godaste äppelpajerna man kan göra, nu har jag testat en riktigt enkel tarte tatin eftersom jag gjorde den på färdig smördeg :) Pajen blir alldeles perfekt söt och syrlig och det är i princip omöjligt att bara ta en bit! Vanligtvis görs tarte tatin direkt i stekpannan från början till slut, men jag har ingen stekpanna man kan ha i ugnen så jag gjorde så att jag använde en vanlig pajform. det går lika bra det! Tarte tatin, 6 portioner 5 äpplen t.ex granny smith 2 dl strösocker 50 g smör 1 förpackning färdig färsk smördeg Gör så här: 1. Skala, kärna ur och dela äpplena på hälften. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält strösocker i stekpannan tills det är karamelliserat utan att brännas. 3. Tillsätt smöret och rör samman karamellen. Lägg i äpplena och låt dem steka cirka 5 minuter på varje sida i karamellen. 4. Smörj en pajform med smör, lägg äpplena i formen och häll över karamellen. 5. Lägg smördegen över hela formen och tryck försiktig ned den vid kanterna så att man skapar en upp-och-nedvänd skål ungefär. Det är för att karamellen ska stanna kvar när man sedan vänder pajen. 6. Baka pajen mitt i ugnen 15-20 minuter tills smördegen har fått fin färg. 7. Ta ut pajen. Skär med en kniv längs kanterna för att känna att smördegen inte sitter fat. 8. Lägg en stor tallrik över pajformen och vänd pajen upp och ned på den. Var för guds skull försiktig när du gör detta moment, karamellen är superhet! 9. Serveras ljummen med antingen vaniljglass eller vaniljsås. Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recpt här: Fredriks pajer För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika