Igår var jag uppe och hälsade på hos mormor och morfar och vi satt och tittade i lite gamla kokböcker. Jag hittade de här toscarutorna som jag var tvungen att testa direkt! Att de här kan vara en av de godaste toscakakorna jag någonsin testat beror antagligen på att det är mer smör än vad som är lagligt, och så grädde i smeten! Det VAR bättre förr ;) Toscarutor med extra mycket "tosca" :) Fick ett begär av att göra toscapäron som var min favorit när jag var liten! Toscarutor, cirka 10 stycken Kakan: 150 g rumsvarmt smör 2 dl socker 3 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl grädde Tosca 100 g smör 2 dl hyvlad mandel 0,75 dl socker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x25cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. 3. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner tillsammans med grädden. Blanda till en jämn smet. 4. Bred ut smeten i formen och baka mitt i ugnen 15 minuter. 5. Smält smöret till toscan, blanda i mandel, socker, vetemjöl och mjölk och låt sjuda ett par minuter. 6. Ta ur kakan ur ugnen och bred på toscan. Ställ in kakan i ugnen igen och baka ytterligare 15 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. 7. Låt svalna och skär upp i rutor. Smeten är ganska tjock och fast, men den smälter ut när du bakar den i ugnen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Efter 15 minuter ser kakan ut såhär, det går ju emot alla regler att öppna luckan och ta ut en kaka mitt i baktiden, men det fungerar och det gick hur bra som helst att breda på toscan. På med all toscasmet. Det är inte jätteviktigt att den ligger jämnt över hela, för den smälter ut och fördelar sig bra i ugnen sen. Nybakad toscakaka doftar gudomligt gott! För fler mjuka kakor kika in här: Fredriks mjuka kakor, bland annat har jag en kladdkaka med tosca på som är riktigt populär! Den hittar du här: Choklad och toscakaka