Det finns något på våra traditionella jul, påsk och midsommarbord som jag aldrig tröttnar på så är det sill! Sill i alla de smaker man kan komma på! Idag la jag in påskens sill som jag, Emil, Mormor och Morfar ska mumsa på hemma i Hofors. :) Jag gjorde tre enkla sorter med massor av smak: Chili/Citron, Havtorn/Ingefära, och Purjo/Kryddpeppar. Här är grundreceptet och mängderna jag använde för tre små burkar, ingredienserna ser du under varje burk. Ingredienser: 420 g urvattnad sill 2 dl socker 1,5 dl vatten 0,5 dl ättika Skär sillfileerna i centimeterstora skivor. Koka en lag på socker, vatten och ättika. Låt svalna. Citron och chilisill. 1/2 tvättad citron, 1/2 gul chili, 1/2 gul lök. Varva med sill och häll på lagen. Purjo och kryddpeppar 1 decimeter purjo, sköljd och finhackad. 2 tsk mortlad kryddpeppar. Varva detta med sillen och sedan på med lag. Ingefära och Havtornssill 20 havtornsbär, 1/2 röd lök, Finskivad ingefära. Varva med sill och på med lagen. Detta ska vi mumsa på, tillsammans med lite annat smått och gott också såklart! Jag passar på att önska alla en riktigt glad påsk, och en trevlig långhelg!!