Finns det något som jag verkligen tycker hör sommaren till så är det grekiskt bondbröd och tzatziki! Perfekt att göra när man har grillkväll, både till maten och som en liten förrätt. Grekland är mitt favoritresemål och när jag var liten så åkta vi ofta dit och på äldre dagar så har jag även bott och jobbat där :) Jag tycker att en riktigt bra tzatziki ska vara krämig, mild och med en friskhet av gurkan men även lite sting av vitlöken. Olivoljan är pricken över i när du gör tzatziki! Receptet på grekiskt bondbröd hittar du här: Grekiskt Bondbröd Ingredienser till 4 portioner Tzatziki 1/2 gurka 500 g grekisk yoghurt, den på burk som är avrunnen. 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja salt nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Riv gurkan på det grövsta på rivjärnet. Krama ur den för att få bort så mycket av vattnet som möjligt. 2. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda i yoghurt, en pressad vitlöksklyfta och olivolja. 3. Rör så att allt blandar sig väl, smaka av med salt och svartpeppar. 4. Låt stå i kylen och dra en timme eller två och rör om igen. Vitlöken växer i smaken under tiden. 5. Servera tzatzikin med nybakat bröd, eller till en härlig grilltallrik! Riv gurkan på det grövsta på rivjärnet. Krama ut vattnet ur gurkan ordentligt. Ju mer du kramar ur vattnet, desto krämigare tzatziki :) Jag använder bara en vitlöksklyfta, men om du vill så kan du självklart ha två! Salta och peppra , smaka av så du får det precis så som du vill ha det. Olivoljan gör att din tzatziki blir extra krämig och du får den där äkta grekiska smaken! Vill du testa en lite mer annorlunda variant så kan du testa min rödbetstzatziki, receptet hittar du här: Rödbetstzatziki Jag serverade denna med nybakat grekiskt bondbröd som en förrätt. Då hamnar jag direkt i minna minnen från grekland och de ljumma kvällarna när man sitter på en restaurang och det doftar kolgrill. MUMS!!!