Rostad Blomkål, det låter inte mycket för världen, men nu vill jag inte ha någonting annat till maten igen, någonsin!! :) Okej... Jag överdriver lite, men att det skulle bli såhär gott kunde jag inte tro! Till Blomkålen gjorde jag en enkel gremolata och lax, en perfekt måltid, som du har klar på mindre än en halvtimme! Ingredienser till en middag för 4: 4 laxfiléer Gremolata 1 kruka persilja, hackad 2 vitlöksklyftor, finrivna finrivet skal från 1 citron 1-2 msk olivolja Salt efter smak Blomkålen 1 stort huvud blomkål, eller två små 2 msk olivolja Salt och peppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter 3. Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform, blanda med oljan och salta och peppra 4. Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i ca 20-30 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha tuggmotstånd kvar. 5. Blanda eller mixa ingredienserna till gremolatan 6. Stek laxen i lite olja, salta och peppra. 7. Servera laxen med blomkålen och gremolatan. Blomlål är verkligen hur gott som helst, och jag längtar redan till nästa gång vi ska göra denna rätt!