Jag har bara testat att fritera munkar tidigare, och då blir ju aldrig den ena munken den andra lik. När man ugnsbakade dem så blev de ju helt perfekta, och verkligen mycket enklare eftersom det var bara att röra ihop ingredienserna. Ett lätt sätt att göra munkar, som går att dekorera och variera på många olika sätt. Jag hade en tanke på att rulla dem i socker och kanel först, men sen blev jag så himla sugen på kärleksmums... så det fick bli kärleksmunkar! :) Ingredienser: 4,5 dl vetemjöl 1,5 dl socker 2 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver 1 tsk salt 1,5 dl mjölk 2 ägg 2 msk matolja 1 tsk vaniljextrakt Glasyr 50 gram smör 2 msk kaffe 1 msk kakao 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och "bröda" formen med vetemjöl. 2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. 3. Blanda ner mjölk, ägg, olja och vanilj och vispa ihop till en slät smet. 4. Fyll formen till 2/3 och baka mitt i ugnen 10-12 minuter. 5. Låt munkarna svalna i formen i 5 minuter och ha sedan upp dem på galler och låt svalna helt. 6. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Låt glasyren svalna helt, doppa sedan munkarna och dekorera med kokos. Ett hett tips är att använda spritspåse när du ska fylla formen så att det blir så lite spill som möjligt.