Häromdagen satt jag och surfade på lite recept och hamnade på en norsk blogg som heter Fru Timian, där hittade jag ett recept på långpannekaka med bacon som jag gjorde en liten variant på idag! Fantastiskt god ugnspannkaka med bacon, och så fiffigt att göra det på bakplåtspapper! Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag älskar pannkakor, på alla sätt och vis! Så när jag hittar något jag inte testat tidigare så måste jag ha det direkt! Perfekt lunch för en hungrig hemmabagare :) Ugnspannkaka med bacon, 4 portioner 25 g smör 4 dl vetemjöl 7 dl mjölk 3 ägg 1/2 tsk salt 140 g bacon i skivor (1pkt) Gör så här: 1. Smält smöret, sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna på cirka 30x40cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. 3. Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop. 4. Häll smeten i långpannan och lägg baconskivor ovanpå. jag delade mina bacon en gång för att få det jämnt över hela. 5. Baka mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt. 6. Servera gärna med rårörda lingon! Jag var lite skeptisk att baconet skulle hålla sig ovanpå smeten, men det gick hur bra som helst! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler middagtips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips