Det är ju faktiskt ett bra tag kvar till jul ännu, men man kan ju äta goda köttbullar ändå! Så idag blev det en Italiensk variant, och till det min allra godast tomatsås! Att koka egen tomatsås är verkligen enkelt, och jag tycker att det blir sådan stor skillnad ifrån de färdigköpta! Denna tomatssås brukar jag även göra när vi gör pizza :) Vill du göra den vegetarisk så är det bara att inte göra köttbullarna så har du en Pasta Marinara! Köttbullar: 500 g nötfärs 1 dl parmesanost 1 liten gul lök 1 msk finhackad basilika Salt & peppar Tomatsås: 1 burk krossade tomater 1 vitlöksklyfta 1 liten gul lök 2 msk tomatpuré 2 msk finhackad basilika 1 msk olivolja Salt svartpeppar En knivsudd kryddnejlika en knivsudd Kanel Gör så här: Tomatsås: 1. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills de är mjuka men inte tagit färg. 2. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i någon minut 3. Ha i de krossade tomaterna samt alla kryddor och låt såsen sjuda och småputtra medan du gör köttbullarna (ca 30 minuter) Köttbullar: 4. Finhacka vitlöken och löken, fräs den mjuk i en lite olivolja 5. Blanda Nötfärsen med finriven parmesan, basilika den den stekta löken och vitlöken samt salt och peppar. 6. Rulla till rätt stora köttbullar. Jag gjorde dem ca 50 g styck och då blir det 3 per portion. 7. Koka valfri pasta, och sedan är det bara att servera! Avsluta gärna det hela med lite nyriven parmesan. Tänkte att jag skulle visa vad jag menar med en knivsudd, alltså precis så som det låter. Att ha i lite kanel och nejlika förhöjer smakerna så otroligt mycket! Hoppas att du blivit sugen att testa att göra dessa recept, det är så roligt när man får höra att någon gjort ett recept jag lagt ut, blir precis lika glad varje gång!