Ibland blir jag bara sugen på en riktigt stor och maffig cupcake med mycket smak och frosting! Det är ju som en portionstårta :) Idag blev det vaniljcupcakes med vaniljfrosting, sedan toppade jag dem med massor av färska bär, så himla gott! Jag använde vaniljextrakt, men det går bra att byta ut mot vaniljsocker, dubbla bara mängden och använd vaniljsocker istället. Vaniljcupcakes, 6 stora eller 12 små 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljextrakt 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk Vaniljfrosting 150 g philadelfiaost 3 dl florsocker 50 g rumsvarmt smör 1 tsk vaniljextrakt + färska bär till dekoration Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rör smör, socker, och vaniljextrakt smidigt. Rör ner ett ägg i taget. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten. 4. Fördela smeten i formarna och grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter för små och 18 för stora. Känn med en sticka i mitten av cupcaken, den ska komma ur ren. Låt de svalna på galler. 5. Vispa philadelfiaost och florsocker fluffigt. Tillsätt smör och vaniljextrakt och vispa till en smidig vaniljfrosting. 6. Spritsa frostingen på cupcakesen lite fräsigt och dekorera med färska bär. Jag använde en vanlig rund tyll när jag spritsade cupcakesen. Det är det som är roligt när man gör cupcakes, att spritsa frostingen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på massor av goda mjuka kakor så hittar du över 100 recept här: Fredriks mjuka kakor