Här har du det perfekta tilltugget när du ska ha lite kalas. Kanske till ett glas bubbel och man vill bjuda på något när gästerna kommer. Det är verkligen otroligt enkelt att göra de här västerbottenchipsen, och de är försvinnande goda! Receptet är så enkelt, och det går utmärkt att förbereda dessa i förväg. Västerbottenchips kan man även bara knapra precis som de är, eller som jag gjorde här med en riktigt smarrig dipp! Ingredienser till 24 stycken Västerbottenchips Västerbottenchips: 200 g riven västerbottenost Dill och gräslöksdipp: 3 dl gräddfil 2 msk finhackad gräslök 1 msk finhackad dill salt och peppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och klä tre plåtar med bakplåtspapper. 2. Lägg ca 1 msk riven västerbottenost med ordentligt med mellanrum på bakplåtspapperet. 3. Baka 7-9 minuter mitt i ugnen tills chipsen har fått fin färg. 4. Låt chipsen svalna lite på plåten och lägg dem sedan på lite hushållspapper för att låta chipsen rinna av lite av fettet. 5. Blanda gräddfilen med gräslök och dill, smaka av med salt och peppar. 6. Njut! :) Chipsen förvarade jag i en plastbunke med lite hushållspapper i botten och locket på sned för att de inte ska bli fuktiga. Håller sig fint några dagar på det sättet! Vi hade lite västerbottenost kvar som inte riktigt gick åt, det var då jag tänkte att jag ska hitta på något gott med det! De flyter ut rätt mycket, så lägg de små osthögarna med rejäla mellanrum. jag la precis 8 per plåt och det var lagom. Kanske kunde ha tryckt in en till, men inte mycket mer än så :) Ibland så blir det lite mer matiga saker här på bloggen, om du blir nyfiken på något mer så hittar du det här: Fredriks Middagstips Du kan även servera västerbottenchips till en god soppa, det passar extremt bra till det! En av mina favoritsoppot är jordärtskockssoppa, här är ett riktigt smarrigt recept: Jordärtskockssoppa