Idag blir det en riktig favoritpaj: Västerbottenpaj som smakar riktigt mycket, och är lite extra allt! :) En självklarhet på kräftskivan, men lika god året runt! Receptet är för en paj, men till kräftskivan vi skulle på så var vi 10 vuxna, så jag gjorde två. Det enda som blev kvar var en smal strimma. Antingen har jag matglada vänner, eller så räcker en paj till 5 personer :) Ingredienser pajskal 100 g smör 100 g vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 gul lök Salt och nymalen svartpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen till 200 grader. 2. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. 3. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. 4. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i 30 minuter. 5. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. 6. Hacka löken och fräs den mjuk i lite smör 7. Fördela västerbottensost och löken i pajskalet. 8. Blanda ägg, grädde, salt och peppar, häll det över osten och löken. 9. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter och den har fått en fin gyllenbrun färg.