Idag bjuds det på en kalljäst vetelängd fylld med en chokladfyllning och lite extra vit choklad, bara för att det är så gott! Denna längd blandar du ihop ingredienserna, kavlar ut och gör i ordning, sedan låter du den jäsa hela tiden i en vanlig brödform. Jästiden är lite längre än vanliga bullar, men vad gör väl det när det är sommar och semester! :) Ingredienser till 2 längder ½ paket jäst (25 g) 2 dl rumstempererad mjölk 200 g rumsvarmt smör 2 msk socker 2 tsk nystötta kardemummakärnor ca 6-7 dl vetemjöl 1/2 tsk salt Fyllning 100 g rumsvarmt smör 1 dl socker 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljpulver 100 g vit choklad Pensling 1 ägg Pärlsocker Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med den rumsvarma mjölken. 2. Tillsätt smöret i bitar, socker, kardemumma, salt och mjöl. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg med maskin eller för hand. 3. Låt degen vila medan du förbereder fyllningen. 4. Rör samman smör, socker, kakao och vaniljpulver. 5. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 30×40 cm. 6. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i två bitar. 7. Lägg i smorda eller bakplåtsklädda raka 1½ liters formar. Klipp längderna halvvägs med en sax och dra flikarna lite åt sidan (Se bild nedan)och låt dem jäsa, i ca 2 timmar. Lägg lite plastfilm över så de inte blir torra. 8. Sätt ugnen på 200 grader. 9. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 10. Grädda nederst i ugnen i ca 30-35 minuter. Lägg folie över på slutet om längderna får för mycket färg. 11. Låt längderna svalna något i formen. Stjälp försiktigt upp dem på galler. Låt svalna. Jag tror att om denna bulle skulle finnas i USA så skulle den heta : Double chocolate swirly bun! :)