Idag blev det lite godisfabrik här hemma, var så sugen på att göra någon sorts chokladbräck, så det fick bli vit chokladbräck och på det hade jag min favoritgodis jelly beans och lite smarties. Om du gillar sötsaker så är det här något för dig! Det går utmärkt att smälta chokladen och sedan gör chokladbräcket direkt och låta stelna i kylen. Men bäst resultat blir det om du tempererar chokladen först, då smälter den inte lika lätt när du tar i chokladen. Jag gör en enkel temperering i en och samma bunke då jag tycker dte är för mycket kladd att hålla på att hälla ut den på arbetsbänken :) Vit chokladbräck 300 g vit choklad 1 dl jelly beans 0,5 dl smarties Gör så här: 1. Grovhacka chokladen och smält i en bunke över vattenbad till en temperatur på mellan 40-45 grader. 2. Ta av från värmen och rör med en spatel tills temperaturen sjunkit till 27 grader. 3. Ställ tillbaka bunken över vattenbad och värm upp till 29-30 grader igen. 4. Klä en bricka eller plåt med smörpapper eller bakplåtspapper. 5. Häll ut den på papperet och bred ut en platta på cirka 30x30cm. 6. Strö över jelly beans och smarties och låt stelna i kylen. 7. Knäck lagom stora bitar, sedan är det bara att njuta! Jag älskar verkligen jelly beans, det är så roligt att man kan få så otroligt många smaker i en och samma påse, och de finns ju faktiskt i princip alla smaker :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på mer godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis Bland annat de här goda hemgjord snickers! Eller varför inte lite hemgjord noblesse, det är faktiskt ett av mina favoritrecept på godis, så himla enkelt och blir ännu godare än köpt! Receptet hittar du här: Hemgjord noblesse