Whoopies med choklad och vanilj, enkelt och så otroligt gott! Har du inte testat whoopies tidigare så är det en mjuk kaka mer åt sockerkakshållet och det går att variera med en mängd olika smaker och fyllningar. Det är är verkligen ett roligt sätt att servera fika på! Kakorna kan också kallas Whoopie Pie och om man läser på wikipedia så står där även namnen: Black moon, Bob, Black-and-white och "BFO" som då står för: Big Fat Oreo :) Hahaha, det kanske är det roligaste av alla namnen :) Ingredienser till 15 Whoopies Kakorna 100 g rumsvarmt smör 1,5 dl socker 1 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver (eller två tsk vaniljsocker) 1 krm salt 1,5 dl mjölk Vaniljfyllning 200 g Philadelphia 50 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker 1 tsk vaniljextrakt (eller en matsked vaniljsocker) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och socker riktigt fluffigt, tillsätt ägget och vispa ihop med smöret. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 4. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken i smörblandningen och vispa samman till en jämn smet. 5. Klicka ut smeten i matskedsstora klickar direkt på bakplåtspapper. Ha lite mellanrum då de flyter ut lite. 6. Baka mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt kakorna svalna helt. 7. Vispa smör och philadelphia tills det har gått ihop sig. Tillsätt sedan florsocker och vanilj och vispa till en jämn frosting. 8. Ta en whoopie och spritsa lite fyllning på den ena, och lägg på ett lock. Enklast är att göra det med en engångsspritspåse, men det går bra att klicka på det också. Såhär såg det ut innan ugnen, just då var jag tveksam om det skulle bli något av det hela! Men de flöt ut lite och blev fint runda i ugnen. Whoopies kommer det definitivt bli igen! Vill du testa fler av mina mjukakakor så hittar du dem här: Fredriks Mjuka kakor