Jag såg någon på Instagram som hade gjort något som kallades ryska marshmallows, och det såg så häftigt ut att jag var tvungen att testa direkt! Det här är ett riktigt enkelt recept, och de blev löjligt goda! Som små moln av godisfluff :) Receptet blev väldigt mycket, så jag kan varmt rekommendera att dela det. Mina zefir smakar citron och vanilj, och är ett perfekt godis att bjuda på. Det går även att göra dem som små desserter! Zefir – Spritsade marshmallows, 100 stycken 3 äggvitor 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 tsk gelatinpulver 1,25 dl vatten 5 dl strösocker 1,25 dl vatten 5 msk citronjuice 0,5 tsk pastafärg - valfritt efter tycke och smak Cirka 2 dl Florsocker Gör så här: 1. Vispa äggvitorna med 2 dl socker och vaniljsocker till en fast maräng. 2. Blanda gelatinpulver med 1,25 dl vattnet och låt svälla i 5 minuter. 3. Blanda 5 dl socker och 1,25 dl vatten i en kastrull. Värm upp tills sockret löst upp sig. 4. Blanda ner gelatin, citronsaft och pastafärg och rör till en jämn sockerlag. Låt svalna till rumstemperatur. 5. Häll sockerlagen i en jämn stråle i marängen medan du vispar med hög hastigt. Fortsätt vispa tills all sockerlag är invispad och det formas mjuka toppar av marängen. Cirka 5-10 minuter. Marshmallowssmeten ska kunna gå att spritsa och hålla formen, då är den perfekt. 6. Spritsa små toppar av marängen på en bricka som du klätt med plastfilm. Pudra med florsocker och låt stå i cirka 10 timmar eller över natten. 7. Ta försiktigt upp marängerna och fäst dem två och två med undersidan mot varandra. De är fortfarande klibbiga på den sidan som legat mot plastfilmen, så de sätts ihop väldigt enkelt. Jag gjorde ett litet klipp när jag spritsade, bara för att visa hur härlig smeten är! [embed]https://www.youtube.com/watch?v=0enaoqQijo4[/embed] Nedan ser du en bild på hur gelatinet ser ut när det har svällt: För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på godis så ska du kika in här: Fredriks godis