Här är ett recept som jag velat testa riktigt länge, men som vanligt så kommer det en massa annat emellan, men idag så blev det äntligen av! En helt fantastiskt god zucchinikaka med smak av kanel och valnötter och den blir magiskt saftig! Påminner en hel del om morotskaka, fast med zucchini istället. Zucchini är väldigt enkelt att odla själv, och ofta så får man mer än vad man klarar av att göra av med, då passar den här kakan perfekt! Zucchinikaka, 20-24 bitar 1 msk smör 3 ägg 4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk kanel 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk salt 2 dl matolja 4 dl riven zucchini 2 dl valnötter (går att utesluta helt) Frosting: 100 g rumsvarm färskost 50 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form på cirka 20x30 centimeter med smör. 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. 3. Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. 4. Riv zucchinin, krama ur vätskan och mät upp 4 dl. 4 dl är ungefär en zucchini. 5. Grovhacka valnötterna. 6. Blanda i matoljan i äggvispet, vispa därefter i mjölblandningen och avsluta med att vända ner zucchini och valnötter. 7. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en stick att den kommer ur torr. 8. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen. 9. Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Viktigt att både färskost och smör har samma temperatur, annars kan du få en klumpig frosting. 10. Bred frostingen över hela kakan och skär upp i rutor. Den här kakan blev faktsikt ännu saftigare än vad morotskaka blir, och jag testade den på en kompis som bara sa WOW! :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Du måste inte gilla zucchini för att gilla denna kaka, den smakar mer kanel och valnötter och vanilj! Fantastiskt god! Vill du ha fler tips på goda mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor Bland annat den här goda morotskakan: Morotskaka med bär