Annons

Fredriks Fina Fisksoppa

Detta är min absolut godaste fisksoppa som jag ätit ända sedan jag var liten pöjkvasker. En värmande mild och god fisksoppa gör den mest regniga och trista dag härlig igen! 🙂 När mamma lagade denna så var det alltid mys på hög nivå med tända ljus.

Annons

Vi barn var väl inte så otroligt förtjusta i fisk då, men denna soppa älskade vi!

IMG_6625

Jag har en lista med ingredienser, men inte så mycket mängder, så detta är första gången jag mätt vad jag har i för att kunna dela receptet 🙂 Vi brukar även göra denna när vi bjuder på middag, för så god är den!!

22092014-IMG_6587

Ingredienser 4-6 portioner
400 g torskfilé
1 purjolök
250 g rotselleri
3-4 morötter
1/2 kg potatis
1,5 liter vatten
2 dl grädde
2 msk matolja
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
15 vitpepparkorn
2-3 tsk salt

Gör så här:
1. Skölj och hacka purjolöken
2. Skala rotselleri och morötter, tärna rotsellerin och skär morötterna i slantar
3. Stek purjolöken mjuk i oljan i en stor kastrull
4. Tillsätt vattnet, vitpepparkornen, salt, kryddor, morötter och rotselleri. Låt koka upp och sjuda ca 10-15 minuter tills morötterna och purjolöken börjar bli mjuka
5. Skala och tillsätt potatisen och koka tills den är mjuk
6. Skär fisken i bitar på ca 3-4 cm, tillsätt dem och rör om försiktigt. Låt sjuda 3-4 minuter
7. Tillsätt grädden och smaka av med lite salt
8. Servera med en klick smör och en hårdbrödssmörgås

IMG_6638Soppan i sin helhet innehåller väldigt lite fett, och är full med nyttigheter som rotsaker och fisk! Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar