Detta är min absolut godaste fisksoppa som jag ätit ända sedan jag var liten pöjkvasker. En värmande mild och god fisksoppa gör den mest regniga och trista dag härlig igen! 🙂 När mamma lagade denna så var det alltid mys på hög nivå med tända ljus.
Vi barn var väl inte så otroligt förtjusta i fisk då, men denna soppa älskade vi!
Jag har en lista med ingredienser, men inte så mycket mängder, så detta är första gången jag mätt vad jag har i för att kunna dela receptet 🙂 Vi brukar även göra denna när vi bjuder på middag, för så god är den!!
Ingredienser 4-6 portioner
400 g torskfilé
1 purjolök
250 g rotselleri
3-4 morötter
1/2 kg potatis
1,5 liter vatten
2 dl grädde
2 msk matolja
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
15 vitpepparkorn
2-3 tsk salt
Gör så här:
1. Skölj och hacka purjolöken
2. Skala rotselleri och morötter, tärna rotsellerin och skär morötterna i slantar
3. Stek purjolöken mjuk i oljan i en stor kastrull
4. Tillsätt vattnet, vitpepparkornen, salt, kryddor, morötter och rotselleri. Låt koka upp och sjuda ca 10-15 minuter tills morötterna och purjolöken börjar bli mjuka
5. Skala och tillsätt potatisen och koka tills den är mjuk
6. Skär fisken i bitar på ca 3-4 cm, tillsätt dem och rör om försiktigt. Låt sjuda 3-4 minuter
7. Tillsätt grädden och smaka av med lite salt
8. Servera med en klick smör och en hårdbrödssmörgåsSoppan i sin helhet innehåller väldigt lite fett, och är full med nyttigheter som rotsaker och fisk! Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!