Det här receptet är en hybrid mellan glass och paj! Jag skulle vilja kalla den Äppelkolasmulpajsglass, men det är ju orimligt långt med det är precis det som det är! Glass med kolasmak, smulpaj och smörstekta äpplen, du hör ju hur gott det här låter! det bästa är att du gör den helt utan glassmaskin. Grunden på receptet är den enkla glassen med kondenserad mjölk, men jag använde den karamelliserade istället som ger en underbar kolasmak på glassen. Även kallad dulce de leche och burken står bredvid den kondenserade. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Äppelpajsglass, 6-8 portioner Pajsmul: 50 g smör 50 g havregryn 50 g strösocker 50 g vetemjöl 1 tsk nymalen kardemumma Smörstekta äpplen: 2-3 äpplen 2 msk smör 1 msk strösocker 1 tsk kanel Glassmet: 5 dl vispgrädde 1 burk karamelliserad mjölk (Dulce de leche) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda smör, havregryn, socker, vetemjöl och kardemumma i en bunke och nyp ihop till ett smul. Strö ut på plåten och rosta i ugnen cirka 15 minuter, rör gärna ett par gånger så att du får jämn färg, låt svalna. 3. Skala, kärna ur och hacka äpplena ganska fint. Smält smöret i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med socker och kanel på medelvärme tills de är mjuka. Låt svalna. 4. Vispa grädden medelhårt, rör ner hela burken med karamelliserad mjölk tills det är välblandat. 5. Varva glassmet, äpple och smul i en stor pajform, avsluta med ett lager äpple och pajsmul. 6. Ställ i frysen minst 4 timmar. Vill du ha fler tips på goda glassar så hittar du alla mina recept här: Fredriks glass