Havtorn! Bäret som bara innehåller ren och skär lycka! Kanske inte när man äter det direkt, men när man sötar upp det så blir det en helt fantastiskt fruktig och god smak! Gillar du citron/passionsfrukt/mango-smaker så kommer du att älska detta! Havtornssorbet är en perfekt avslutning på en middag! Jag gör min havtornssorbet rätt syrlig, smaka av och testa så att du får exakt den syrligheten du vill ha. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Havtornssorbet, 4 portioner 225 g frysta havtornsbär 3 dl vatten 2 dl socker ev. 1 äggvita Gör så här: 1. Koka upp socker, vatten och havtornsbär så att sockret löser upp sig. 2. Mixa allt med en stavmixer för att få ut så mycket smak från bären som möjligt. 3. Sila av kärnor och skal och ställ vätskan i kylen tills den är riktigt kall. 4. Kör vätskan i glassmaskin tills den är riktigt frusen. 5. Har du inte en glassmaskin kan du vispa en äggvita riktigt fast och röra ner i sorbetsmeten och ställa allt i frysen och röra om varje halvtimme tills den är riktigt fryst. Vill du ha fler läckra recept med havtorn så hittar du flera här: Recept med havtorn