Här är ett fantastiskt gott recept på vaniljglass! Mycket äkta vanilj från vaniljstång, och för att lyxa till det ordentligt köpte jag ekologisk mjölk, grädde och ägg. Ekologisk vaniljglass som slår de köpta glassorterna på fingrarna ordentligt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord vaniljglass, 6 portioner 4 äggulor 1,5 dl strösocker 2,5 dl mjölk 2,5 dl vispgrädde 1 st vaniljstång Gör så här: 1. Vispa äggulor och socker pösigt. 2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljkornen. 3. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång + frön och äggvisp i en tjockbottnad kastrull och värm upp till 85 grader under omrörning. Blandningen ska börja tjockna lite. 4. Plocka upp vaniljstången och häll upp glassmeten i en bunke och låt kallna helt i kylskåp. 5. Kör glassmeten i glassmaskin tills den är riktigt kall och krämig. Fördela i en frystålig skål och ställ i frysen tills det är dags att servera. TIPS: Har du ingen glassmaskin? Häll direkt i en frystålig skål och börja frysa. Ungefär varje halvtimme rör du runt för att få in luft i glassen. Inte det enklaste, men det går! Jag har investerat i en glassmaskin som fryser glassen direkt utan en sådan bunke som ska frysas. Jag älskar att göra glass och kommer använda den rätt ofta, annars är det en rätt dyr investering. Min kommer från Wilfa och kostade 1795 kr, men det finns de som bara kostar 300 kr också, men då är det den där skålen som ska frysas. Googla och kika vilken som skulle passa dig! Vill du ha fler tips på goda glassar ska du kika in här: Fredriks glass