Häromdagen kom min kompis Christian förbi med en hel hink med hjortron, vilken lycka! Jag passade på att göra hjortronsylt och även en hjortronparfait. Så otroligt gott! Hjortranparfait är ju egentligen en hjortronglass utan glassmaskin, superenkelt och fantastiskt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hjortronparfait, 4 portioner 3 dl vispgrädde 3 äggulor 0,5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl hjortronsylt Några hjortron till dekoration Gör så här: 1. Vispa grädden ganska hårt i en bunke. 2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt. 3. Vänd ner äggulevispet i grädden till en slät massa. Avsluta med att vända ner hjortronsylten. 4. Fyll en lagom stor bytta och toppa med lite hjortron, ställ i frysen minst 4 timmar. 5. Ta gärna fram glassen en halvtimme innan servering så att den är riktigt krämig. Har man lite extra hjortronsylt så kan man toppa med det. Vill du göra egen hkortronsylt så hittar du receptet på det här: Hjortronsylt