Sorbet passar så bra när man vill ha något fräscht efter middagen! Här är en riktigt krämig och smakrik jordgubbssorbet som du kan göra på antingen färska eller frysta jordgubbar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jordgubbssorbet, 8 portioner 1 dl strösocker 1 dl vatten 500 g jordgubbar färska eller frysta 1 äggvita Gör så här: 1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag. 2. Skölj bären, eller tina upp de frysta. Mixa samman bär och sockerlag till en jordgubbspuré. 3. Vispa äggvitan riktigt fluffig.Vänd ner i jordgubbspurén. 4. Kör blandningen i glassmaskin eller häll upp i en skål och ställ i frysen och rör om då och då tills den fryst helt. Vill du ha fler goda recept på glass så hittar du alla mina recept här: Fredriks glass