Det här måste ändå vara den coolaste glassen jag testat! Helt kolsvart av aktivt kol. Förutom det så är den även riktigt krämig och en fin smak av vanilj! Det aktiva kolet jag använde är från organiskt odlade kokosnötsskal som man förkolnat. Aktivt kol sägs ha många hälsofördelar och har använts länge som naturläkemedel. Man ska äta aktivt kol med måtta och inte överkonsumera. Det kan även påverka upptagandet av vissa mediciner, om du är osäker bör du råda med din läkare först. Det finns massor att läsa på nätet om aktivt kol. Jag köpte det aktiva kolet på nätet, det finns bland annat här: Aktivt kol Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Aktivt kol-glass, 4 portioner 1 vaniljstång 3 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1-2 msk aktivt kol 3 äggulor 1,5 dl strösocker 1-2 msk aktivt kol Gör så här: 1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljstången. 2. Koka upp mjölk, grädde med vaniljstång och frön samt aktivt kol i en kastrull, dra av från värmen och låt stå 10 minuter. 3. Vispa äggulor och socker luftigt. 4. Ta ur vaniljstången och häll den varma gräddblandningen över äggulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. 5. Sjud blandningen till 85 grader, rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. 6. Ta av från värmen. Häll upp massan i en bunke och kyl tills den är helt kall. 7. Kör i glassmaskin tills den är krämig och frst, häll upp i en bytta och ställ i frysen så att den får sätta sig ordentligt. För fler smarriga glassrecept, kika in här: Fredriks glass