I höstas testade jag att göra en äppelpajsglass som blev otroligt god, så idag testade jag att göra en variant med rabarber och den blev precis lika god om inte ännu godare! Rabarberpajsglass är våren och sommarens godaste glass! Den här glassen görs utan glassmaskin så alla kan göra den. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rabarberpajsglass, 6-8 portioner Pajsmul: 50 g smör 50 g havregryn 50 g strösocker 50 g vetemjöl 1 tsk vaniljsocker Rabarber: 3-4 rabarberstjälkar 1/2 citron, saften av 0,5 dl strösocker Glassmet: 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 1 burk sötad kondenserad mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda smör, havregryn, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke och nyp ihop till ett smul. Strö ut på plåten och rosta i ugnen cirka 15 minuter, rör gärna ett par gånger så att du får jämn färg, låt svalna. 3. Skölj och skiva rabarbern i cirka 2 cm stora skivor. 4. Blanda rabarber, citronsaft och socker i en stekpanna och koka samman på medelvärme tills rabarbern är mjuk men innan den börjar falla sönder helt. Låt svalna. 5. Vispa grädden medelhårt tillsammans med vaniljsockret, rör ner hela burken med kondenserad mjölk och rör samman. 6. I Stekpannan fick jag lite rosa rabarbersmakande sockerlag som jag vände ner i glassmeten så jag fick lite rosa swirl. 7. Varva glassmet, rabarber och pajsmul i en pajform. 8. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram glassen 30 minuter innan den ska ätas så blir den enkel att skopa upp. Hoppas ni testar det här receptet, det blev verkligen hur gott som helst! Vill du ha fler recept på glass så hittar du alla mina recept här: Glass