Underbart frisk rabarbersorbet är den perfekta avslutningen på en middag! Det bästa är att den håller länge i frysen så man kan ta fram och få en smak av sommaren mitt i vintern! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Rabarbersorbet, ca 4 portioner 300 g rabarber 3-4 stjälkar 1 dl strösocker 1 dl vatten 1 tsk vaniljsocker 1-2 msk citronjuice Gör så här: 1. Skölj rabarbern pch skär i mindre bitar. Blanda rabarber, strösocker, vatten och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp och sjuda tills rabarbern är mjuk. 2. Mixa rabarbern med en stavmixer eller i en mixerkanna till en slät massa. Smaka av med nypressad citron. 3. Frys blandningen i en glassmaskin alternativt häll ner den i en bunke och ställ in i frysen. Häller du den i en bunke så rör ett par gånger i timmen så att den får in lite luft i sig. Vill du ha fler recept på goda sorbeter och glassar så hittar du alla mina recept här: Fredriks glass