Sedan jag köpte min glassmaskin så har det blivit en hel del glass här hemma! Denna gång blev det en ljuvlig svartvinbärsglass! Som vanligt när jag gör recept så vill jag att det ska ska mycket av det man smaksätter med, och min svartvinbärsglass är inget undantag! Jag testade ihop ett nytt recept. Många glassrecept har gelatin i sig för att ge den där riktigt krämiga känslan, men jag använde gelésocker multi som är ett vegetabiliskt alternativ som även är enklare att använda! Svartvinbärsglass, 0,5 liter 3 dl svarta vinbär 1 dl gelésocker multi 1 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk Gör så här: 1. Blanda bär, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp, mosa bären och sjud ett par minuter. Låt svalna. 2. Blanda svartvinbärsgelén med vispgrädde och mjölk och kör i glassmaskinen tills den är fryst. 3. Har du ingen glassmaskin kan du vispa grädden och sedan blanda i mjölk och svartvinbärsgelé, sedan fylla en form och ställa i frysen. Vill du ha fler glassrecept så hittar du alla mina recept här: Fredriks glass För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika