Många gör fudge till jul och högtider, men det är ju faktiskt lika gott året om! Som den här choklad och jordnötsfudgen t.ex. som är en perfekt blandning mellan sött och salt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Choklad och jordnötsfudge, 30 bitar 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 200 g finhackad mörk choklad 2 dl grovhackade salta jordnötter + lite extra jordnötter till dekoration Gör så här: 1. Klä en form på cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt det puttra på medelvärme, till 122 grader. 3. Dra av kastrullen från plattan och rör ner smöret och chokladen. 4. Blanda ner jordnötterna och fyll formen med fudgen. Strö över lite extra jordnötter. 5. Låt fudgen stelna i kylen. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv. Vill du ha mer recept på fudge med olika smaker så hittar du flera recept här: Fudge