Att choklad och lakrits passar bra ihop är ju sedan gammalt, och den här kolan... alltså, den här kolan!! Riktigt seg och god och omöjligt att ta en bit av! Mustig smak av choklad och en ton av lakrits som kommer mot slutet. Chokladkola med lakrits, ca 40 bitar 3 dl vispgrädde 0,5 dl kakao 1 msk lakritspulver 50 g smör 3 dl strösocker 1,5 dl ljus sirap Gör så här: 1. Vispa ihop grädde, kakao och lakrits i en tjockbottnad kastrull så det inte är några klumpar. 2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten når 125 grader, rör om då och då. Du kan även testa att göra ett kulprov. Det tar cirka 10 minuter att få upp kolan till 125 grader. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 20×30 cm. Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill. Vill du ha MASSOR av tips på julgodis så hittar du alla recept här: Fredriks julgodis För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika